Reisdagboek

Schrijf jouw speciale reizen over de wereld, of het nou Europa, Amerika of Zuid-Oost Azië wordt, op in een reisdagboek. Wat zo speciaal is aan een reisdagboek, is dat je er al op je reis in schrijft en zo de herinneringen voor eeuwig vastlegt. Geen detail gaat vergeten als jij dat niet wilt!

Een reis dagboek voor iedere reis

Wij gebruik zelf een reis dagboek bij iedere reis die we maken en schrijven en tekenen dan niet alleen, maar het reisdagboek raakt ook helemaal vol met bonnetjes en andere papiertjes die we verzamelen. Hiervoor nemen we van die fotostickertjes mee: dan zitten ze meteen goed vast!

Reisdagboek kopen

Als je een reisdagboek wilt kopen, kun je op meerdere dingen letten. Wij vinden het zelf het fijnst als een reisboek flexibel en buigzaam is. Zo vouw of rol je hem gemakkelijk een beetje heen om de spullen in je tas en hoeft hij dus niet per se een recht stukje tas te vullen. Daarnaast is het handig om een formaat te kiezen dat jij fijn vindt. Wij twijfelen zelf altijd tussen het meenemen van een formaat dat tussen A4 en A5 zit (deze noemen wij op onze site 'groot') en een reis notitieboek van tussen de A5 en A6 (deze noemen wij 'middelgroot' of 'medium'). In een groot reisboek heb je alle ruimte om te schrijven, maar een iets minder groot reisboek neemt weer wat minder plek in in je tas. Een afweging per keer misschien!

Travel journal

We krijgen soms de vraag of er een verschil zit tussen een reisdagboek en een travel journal of reis journal. Dat is niet het geval: reisdagboeken en travel journals zijn precies het zelfde, alleen zijn het verschillende benamingen! Beide gebruik je op reis en als dagboek of notitieboek: dat zou ook de vrije vertaling van een journal zijn. Als je vaker op reis gaat, of je wilt een reisdagboek dat jouw reis zeker weten overleeft, kies dan voor een mooi reisdagboek van leer. Deze zijn soms ook navulbaar en het leer is van de allerbeste kwaliteit.

Leren reisdagboek

Veel van onze reisdagboeken zijn leren reisdagboeken: precies die dagboeken die je je voorstelt bij een prachtige reis. Ook hebben we Moleskines die je goed als travel journal kunt gebruiken. Zowel leren reisdagboeken als Moleskine travel journals zie je ook best vaak voorkomen in een reisprogramma op TV of in documentaires van wetenschappers die reizen naar de uithoeken van de wereld voor hun onderzoek!

Bezig met laden...