Veiligheid en privacy

Veiligheid en privacy

Privacybeleid Schrijfwinkel.com

Zodra je iets bestelt bij Schrijfwinkel.com, hebben wij jouw gegevens nodig zodat jij je nieuwe schrijfproducten thuis ontvangt. Deze gegevens staan opgeslagen in ons beveiligde systeem. We dragen zorg voor de veiligheid van ons syteem en bewaren deze gegevens veilig. Op deze pagina vind je alle informatie over wie wij zijn, welke informatie wij van jou bewaren, waarvoor we deze gebruiken, hoe lang de gegevens bewaard worden en wat jij hiemee mag doen. Bij vragen of opmerkingen, kun je ons altijd bereiken via onze klantenservice.
Deze pagina is het laatst bewerkt op 24 mei 2018.

Wie is de verantwoordelijke voor de verwerking van jouw persoonsgegevens?

Dat zijn wij, Schrijfwinkel.com V.O.F., Fonteinkruid 125, 7422 MT te Deventer. Wij staan geregistreerd bij de KvK onder nummer 63839067.

Wanneer, waarvoor en voor hoe lang worden jouw gegevens opgeslagen?

Wij verwerken jouw persoonsgegevens; hierop is het privacybeleid op deze pagina van Schrijfwinkel.com van toepassing. Schrijfwinkel.com beschermt haar eigen systeem en de data die wij van jou ontvangen.
Jouw persoonsgegevens worden in 4 mogelijke gevallen opgeslagen (dat wil zeggen, als jij daar voor kiest):
  1. Wanneer je een bestelling plaatst. Onze beveiligingsmaatregelen zijn erg belangrijk voor ons: we zouden het zelf immers ergens anders ook niet anders willen hebben! Wij houden jouw gegevens voor onszelf en gebruiken ze nooit anders dan voor jouw bestelling. De betaalomgeving van Schrijfwinkel.com is een veilige omgeving. Als je bij ons betaalt, wordt de verbinding tussen jouw computer of laptop en Schrijfwinkel.com versleuteld. Alles wat je invoert wordt hiermee gecodeerd overgebracht naar Schrijfwinkel.com; niemand kan dit inzien of onderscheppen. De beveiligde verbinding kun je herkennen in de onderste statusbalk van de browser: daar staat een slotje. De bestelgegevens blijven bij ons opgeslagen zolang als jij klant bij ons bent en je ons niet vraagt jouw gegevens te verwijderen.
  2. Wanneer je een account aanmaakt. In jouw persoonlijke account staan de gegevens die je bij de bestelling aangeeft, evenals je bestelgegeschiedenis. Deze gegevens blijven bestaan zolang als jij ze niet verwijdert, zodat jouw volgende bestellingen gemakkelijker verlopen of je gemakkelijk iets terug kunt vinden. 
  3. Wanneer je contact met ons zoekt, archiveren wij de conversatie in ons e-mailsysteem. Dit is even goed beveiligd als het systeem waarin jouw bestel- en factuurgegevens staan. Ook deze gegevens blijven in ons archief staan zolang als jij niet om verwijdering vraagt, zodat we altijd terug kunnen vinden welk contact we eerder met je hebben gehad en we je zo goed mogelijk kunnen helpen zonder onnodige vragen te stellen.
  4. Wanneer je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, wat in het verleden en tot de dag van vandaag nog steeds alleen via onze website kan. De inschrijving loopt via Mailchimp, een gerenommeerde e-mailservice van waaruit wij onze nieuwsbrieven versturen. Zij voldoen op moment van schrijven aan de huidige vereisten betreffende privacy en gegevensbescherming. Je blijft geabonneerd op onze nieuwsbrief, tenzij je je uitschrijft (opt-out).

Inzien en verwijderen

Je mag ons altijd vragen om jouw gegevens als je deze wilt inzien. Ook kun je ons verzoeken jouw gegevens te verwijderen uit of wijzigen in ons systeem. Hier stellen we geen vragen over: een simpel verzoek is voldoende. Deze verzoeken mogen naar onze Klantenservice; wij reagereren binnen 3 werkdagen. Ook kun je zelf al heel veel in je account. Voor de e-mail nieuwsbrief kun je je gemakkelijker uitschrijven via het uitschrijflinkje (opt-out) in de footer in een eerder van ons ontvangen nieuwsbrief. 

Klachten

Naast het inzien, aanpassen of verwijderen van jouw gegevens, heb je het recht om een klacht in te dienen over de manier waarop wij met jouw gegevens omgaan. Wanneer je een klacht hebt, horen we dat het liefst direct van jou, zodat we het samen op kunnen lossen. Wij zijn een klein bedrijf en zijn erg gesteld op persoonlijk contact met onze klanten. Als je contact opneemt via onze Klantenservice, zul je direct in contact staan met Froukje of Melanie. Mocht je het toch liever niet direct met ons bespreken, heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Eenduidige algemene voorwaarden

Onze algemene voorwaarden zijn eenduidig en helder. Hier kun je ze inkijken voor meer informatie. 
Bezig met laden...