Over ons

Wat leuk dat je komt kijken naar wie wij zijn!Ik ben Melanie en Schrijfwinkel.com is in 2012 gestart uit mijn grote liefde voor mooie dingen die met de hand, met aandacht, zijn gemaakt. Schrijven is wat ik doe als ik denk, als ik brainstorm en als ik beleef. Te zoeken naar en samen te werken met de ambachtslieden die onze mooie producten maken, is een grote bron van vreugde voor mij. Het reizen, het contact met - in mijn ogen - kunstenaars, en het brengen van deze mooie producten naar de mensen die ze willen vinden: dat geeft me kriebels!


Froukje en ik zijn samen het bedrijf - lekker klein dus. En precies goed. Samen hebben we alles mooi verdeeld naar wat we allebei leuk vinden om te doen en doen we dat met veel zorg en vooral heel veel vrolijkheid - want we geloven dat ontspanning en plezier doorsijpelen in alles wat we uitstralen en aan jou kunnen doorgeven!


Hoe Schrijfwinkel.com is ontstaan

Vaak krijg ik de vraag hoe ik op het idee van Schrijfwinkel.com gekomen ben. Toen ik een jaar of 8 was, begon ik voor mijzelf te schrijven in dagboeken. Zo rond een jaar of 10 begon ik met het schrijven van gedichten, later kwamen alle facetten van mijn leven in notitieboeken terecht. Of het nou ging om mijn werk, gedachten, planningen, emoties of inspiratie: als ik schreef, was of raakte ik altijd in balans. Op een gegeven moment had ik elk boek bij de Bruna wel gehad en het was juist rond die tijd dat ik door Avignon zwierf, door een straatje met oude struikelsteentjes zwervend van atelier naar atelier de tijd vergat. Achter in een donker atelier met gewelven en gedempt kerkerlicht ontdekte ik, zonder het toen te weten, het begin van Schrijfwinkel.com. Op een bijzettafeltje in een donker hoekje lag plompverloren een schrijfboek zo mooi en zo uniek als ik nog nooit had gezien! Ik vroeg of het te koop was en het was weliswaar geen kunstwerk van hemzelf, maar ik mocht het meenemen van de artiest. Maanden later viel het kwartje en besefte ik me dat ik op zoek wilde naar de wereld buiten de Bruna en iedereen die deze wereld vol schoonheid ook wil vinden, aan wil reiken. Schrijfwinkel.com is het resultaat... en het is mijn geweldige avontuur!


Bedrijfscultuur

Ons bedrijf is klein en open. Froukje en ik zijn degenen met wie je direct contact hebt en wij zijn eerlijk over dat wat we wel en niet waar kunnen maken. Als we iets met je afspreken, dan zorgen wij dat het gedaan wordt en mocht er onverhoopt iets tussenkomen, zorgen wij dat je een upgrade krijgt zodat alles alsnog op zijn pootjes terecht komt. Wij zijn allebei Chef: Froukje is Chef Klanten Blij Maken en Melanie is gewoon Chef. Als je de manager wilt spreken, kun je dus bij allebei terecht, wel zo makkelijk! We maken samen onze keuzes met een vrolijke portie gegiebel tussendoor. Onze focus ligt op het doorgeven van onze mooie schrijfproducten om de verhalen van anderen een plaats in deze wereld te geven: onze focus is op het blij maken van onze klanten. Blije klanten met mooie verhalen betekenen voor ons namelijk een goede, zinvolle dag!


Samenwerkingen met ambachtslieden

De boekbinders waar wij mee werken maken 1 voor 1 onderdeel uit van een familiebedrijf: allemaal hebben ze van ten minste 1, maar vaak ook al 3 of 5 generaties voor hen, de kunst van het boekbinden overgedragen gekregen. Een aantal van de boekbinders zijn artiesten pur sang en geven bijvoorbeeld ook college om de voor hen regionaal specifieke kunde over te dragen aan de jongere generatie. Er zijn echter steeds minder jongeren die het vak willen leren en daarom is elke zoon, dochter, neef of nicht die het vak maar wil leren welkom. Wij hebben een nauwe, vriendschappelijke samenwerking met de familiebedrijven en bezoeken hen ook. Wij onderhandelen niet over tarieven, maar laten de boekbinder bepalen wat het product waard is. De schoonheid mag voor zich spreken! Als een product niet goed verkoopt, bespreken we dat open en kijken we samen met welke aspecten van het product we kunnen variëren om het beter aan te laten sluiten bij wat onze klanten zoeken. Wij zijn dankbaar dat we met zulke bijzondere mensen die prachtige producten maken, mogen samenwerken en hun producten aan de wereld mogen laten zien - in de hoop een klein beetje bij te dragen aan hun voortgang in de volgende generaties!


Milieu: verpakkingen

Al ons opvul- en beschermingsmateriaal komt van anderen. Als wij plastic of papier gebruiken, is dat omdat wij dit eerder hebben ontvangen bij een levering aan ons en dan hergebruiken wij het voor een zending aan jou. We gooien dit dus nooit weg en kopen het nooit zelf. Dit wil dus ook zeggen dat wij minstens evenveel opvulmateriaal van anderen krijgen als wij zelf nodig hebben. Om deze reden en omdat wij op geen enkele manier plastic de wereld in willen helpen, veranderen wij langzaam ook de verpakkings- en beschermingsmaterialen die wij krijgen van onze vaste leveranciers. In ruil voor een kleine bijdrage, heeft al 33% van onze boekbinders zijn plastic verpakking of opvulling vervangen door afbreekbare oplossingen. In 2020 willen wij geheel plasticvrije leveringen ontvangen.


Dieren en milieu: het leer

Het leer dat gebruikt wordt voor onze leren boeken is afkomstig van Europese runderen die bestemd zijn geweest voor de slacht. De huid van deze dieren blijft over en wordt gekocht door de leerlooierijen waar onze leveranciers mee samenwerken. De leerlooiers zijn bekend bij ons en werken conform Europese wetgeving. Veel van het leer wordt op traditionele wijze natuurlijk gekleurd: dit geldt voor de meeste leren producten die die €70,- of meer kosten. Veel van de leren producten onder die prijs zijn gekleurd met verf die in een fabriek wordt gemaakt - zoals we gewend zijn van bijvoorbeeld verf die we in de bouwmarkt vinden. Deze kleuring is evengoed niet schadelijk voor mens of milieu en voldoet aan alle eisen zoals waar de verf in de Nederlandse bouwmarkt ook aan moet voldoen.


Bedrijfsgegevens

Schrijfwinkel.com is geregistreerd bij de KvK onder KvK-nummer 63839067. Ons BTW-nummer is NL855422749B01. Mocht je meer details willen weten, kun je deze vinden in onze algemene voorwaarden.


Wij wensen je veel plezier op onze Schrijfwinkel.com site en als je het leuk vindt, kun je altijd eens op onze Instagramkijken om nog meer een beeld te krijgen van wie wij zijn.


Groetjes van Froukje en Melanie


Team Schrijfwinkel.com

Bezig met laden...