Mijn Rotring Artpen Werkt Niet: Wat Kan Ik Doen?

Mijn Rotring Artpen Werkt Niet: Wat Kan Ik Doen?

Eerder vandaag had ik een probleem met mijn nieuwe Rotring Artpen. Ik had er net de allereerste vulling in gedaan en ik merkte al meteen dat de penpunt over het papier kraste, in plaats van dat hij met de inkt mee vloeide over het papier. Na veel proberen en een flinke zoektocht op internet, heb ik de oplossing gevonden. Mocht je op hetzelfde probleem gestuit zijn: in deze post vind je mijn oplossing!

Eerste reactie (juist nĂ­et doen!): duwen op de penpunt

Toen de Art Pen droog over mijn Nuuna-papier kraste, was mijn eerste neiging om harder te gaan duwen. Ik hoopte dat hiermee de inkt op gang zou gaan komen, maar toen ik daarmee begon bedacht ik me dat het nooit goed is op een penpunt te duwen, of het nu van een kalligrafiepen of een vulpen is. Niet doen dus! Vervolgens kwam ik op een idee uit mijn kindertijd: als een van mijn kleurstiften bijna op was, doopte ik hem even in water en kon ik, al was de kleur dan wat verdund, weer even verder kleuren. Dus ik doopte de penpunt in wat water en merkte dat de inkt eerst wat waterig, maar toch, ging vloeien. Tot hij er weer mee op hield. Dit begon frustrerend te worden! (Mocht je de penpunt toch even in water hebben gehouden, droog hem daarna weer goed. Het is weliswaar roestvrij staal, maar neem liever het zekere voor het onzekere en verzorg je penpunt altijd goed. Zo kun je er langer mee doen.)

Tweede reactie: schrijftechniek verbeteren

Mijn tweede reactie was: ah, het ligt vast aan mij. Ik probeerde verschillende houdingen, die allemaal opbouwden tot een enorme kramp in mijn pols en vingers. Toen dacht ik eraan de penpunt met een andere hoek op het papier te houden, dit leek echt wel verschil te maken. Echter, op willekeurige momenten, terwijl ik de hoek van de pen ten opzichte van mijn Nuuna schrift niet draaide, kraste de punt weer over het papier. Uiteindelijk ging ik toch maar op internet zoeken.

De oplossing: de inkt een handje helpen door de penpunt te vloeien

De oplossing was zo gemakkelijk nog niet te vinden: veel van de blogposts die helpen bij een verstopte Rotring Artpen, hebben het over een verstopping wanneer de inkt in de pen(punt) is opgedroogd en de inkt hierdoor niet meer vloeit. Maar ik heb een nieuwe kalligrafiepen en juist dan werkt hij al niet. Uiteindelijk zag ik op een blog over vulpennen een opmerking die mijn Art Pen op gang geholpen heeft. Pak een stuk papier dat dik is (of meerdere vellen papier op elkaar) en schroef de achterkant van de pen van de houder af. Houd je penpunt goed boven het opvangpapier en knijp zachtjes in de inkt cartridge. Voer de druk langzaam op als je nog geen druppel inkt ziet verschijnen. Wat je wilt, is dat er een goede druppel inkt *plop* voor je op het papier landt.

Mijn Art Pen schrijft weer!

Mijn Artpen schrijft nu weer en ik heb geen problemen meer ondervonden. Ik ga erop los kalligraferen en ik hoop dat ik gewoon even pech had en niemand anders dit probleem heeft. Mocht het wel zo zijn: het voelt even frustrerend ondertussen, maar zodra hij schrijft, kalligrafeert het ontzettend fijn! De penpunt glijdt nu over de pagina's van mijn mooie Nuuna boek en de inktkleur is heel mooi diep zwart.

Veel schrijfplezier allemaal!

Geef een reactie
Bezig met laden...