Mijn favoriete schrijfproducten: Zakelijk schrijven (deel 1)

Mijn favoriete schrijfproducten: Zakelijk schrijven (deel 1)

Regelmatig wordt mij gevraagd wat ik nou eigenlijk zelf het leukste, fijnste, mooiste, handigste, ofwel het beste schrijfartikel uit mijn assortiment vind. Ja... hoe moet ik nou kiezen? Ik heb namelijk teveel favorieten! Dus besloot ik net mijn antwoord te gaan splitsen in mijn favoriete schrijfproduct voor bepaalde toepassingen. Zo glip ik er toch een beetje tussendoor ;-) En daarom nu: mijn favoriete zakelijke schrijfwinkelproduct.

Zakelijk schrijven doe ik met een leren notitieboek

Als ik zakelijk voor de dag kom, hoort daar voor mij eigenlijk altijd een notitieboek van leer bij. Iets anders kan ook wel, maar ja, dat hebben al zoveel mensen. Een notitieboek van echt leder zie je niet zo vaak. Het straalt kwaliteit uit en ook een eigen vorm van stijl, vind ik. Met name chocoladebruin leer geeft daarnaast een wat klassieke uitstraling, die in mijn ogen verbinding legt met de klassieke waarden van netjes met elkaar omgaan en het serieus nemen van de persoon tegenover je.

Mijn favoriet: het Lecce Leren Notitieboek

Wat vind ik het moeilijk kiezen. Ik vind ál mijn leren notitieboeken mooi. Maar, als ik dan toch moet kijken naar welk schrijfartikel ik het meest gebruik, dan is dat het Lecce Leren Notitieboek. Het eerste moment dat ik dit schrijfboek zag, was ik ondersteboven over de kwaliteit van het leer en het stiksel: zoiets had ik nog nooit gezien! Mijn Amalfi’s zijn mijn “lievelings leuke leren notitieboeken” (blog volgt ;-)), in hun simpelheid zijn ze perfect, in hun buigzame kaft zijn ze praktisch en in hun verschillende kleurtjes zijn ze speels. Hetvve leer van een Lecce is van een hele andere orde. Het kraakt en het is stevig, maar net niet stug, het is ingemasseerd met wax om de kaft te verzorgen, het stiksel is perfect gestikt op een subtiele manier, maar dan zo dat het nét onderscheid geeft aan het boek, ik kan het eindeloos navullen met nieuwe boekblokken… Ojá, en dit vind ik helemaal super: het boek kan helemaal plat open liggen – geen halve krabbels in de marges, maar gewoon de volle breedte gebruiken terwijl je hand ontspannen op het papier kan rusten. Het mag duidelijk zijn: ik houd van mijn Lecce!

Het formaat: het is een groter notitieboek van leer

Een van de redenen waarom ik het boek niet alleen mooi, maar ook heel praktisch en zeer geschikt vind voor zakelijk gebruik, is dat het een groter formaat heeft. De boekblokken zijn ongeveer A5 en de lederen omslag is dan nog wat groter, omdat het boekblok daarín moet passen. Hierdoor heb ik altijd genoeg ruimtes voor allerlei thema’s, of ik nu wil schrijven of juist een schets nodig heb om toe te lichten wat ik bedoel.

Dat was het! Ik weet dat het notitieboek meer kost dan bijvoorbeeld een Amalfi notitieboek, dat ook van leer is, maar het verschil verklaart de prijs. Het allerwaardevolste vind ik dat het een navulbaar opschrijfboek is met een kaft die generaties lang mee zal gaan. Dit is geen boek dat verslijt, verkleurd of vergaat: ik ben ervan overtuigd dat mijn kleinkinderen het nog zullen kunnen gaan gebruiken.

Geef een reactie
Bezig met laden...