Blog

Schrijfwinkel Blog

 • Mijn favoriete schrijfproducten: Zakelijk schrijven (deel 1)

  Regelmatig wordt mij gevraagd wat ik nou eigenlijk zelf het leukste, fijnste, mooiste, handigste, ofwel het beste schrijfartikel uit mijn assortiment vind. Ja... hoe moet ik nou kiezen? Ik heb namelijk teveel favorieten! Dus besloot ik net mijn antwoord te gaan splitsen in mijn favoriete schrijfproduct voor bepaalde toepassingen. Zo glip ik er toch een beetje tussendoor ;-) En daarom nu: mijn favoriete zakelijke schrijfwinkelproduct.

  Zakelijk schrijven doe ik met een leren notitieboek

  Als ik zakelijk voor de dag kom, hoort daar voor mij eigenlijk altijd een notitieboek van leer bij. Iets anders kan ook wel, maar ja, dat hebben al zoveel mensen. Een notitieboek van echt leder zie je niet zo vaak. Het straalt kwaliteit uit en ook een eigen vorm van stijl, vind ik. Met name chocoladebruin leer geeft daarnaast een wat klassieke uitstraling, die in mijn ogen verbinding legt met de klassieke waarden van netjes met elkaar omgaan en het serieus nemen van de persoon tegenover je.

  Mijn favoriet: het Lecce Leren Notitieboek

  Wat vind ik het moeilijk kiezen. Ik vind ál mijn leren notitieboeken mooi. Maar, als ik dan toch moet kijken naar welk schrijfartikel ik het meest gebruik, dan is dat het Lecce Leren Notitieboek. Het eerste moment dat ik dit schrijfboek zag, was ik ondersteboven over de kwaliteit van het leer en het stiksel: zoiets had ik nog nooit gezien! Mijn Amalfi’s zijn mijn “lievelings leuke leren notitieboeken” (blog volgt ;-)), in hun simpelheid zijn ze perfect, in hun buigzame kaft zijn ze praktisch en in hun verschillende kleurtjes zijn ze speels. Hetvve leer van een Lecce is van een hele andere orde. Het kraakt en het is stevig, maar net niet stug, het is ingemasseerd met wax om de kaft te verzorgen, het stiksel is perfect gestikt op een subtiele manier, maar dan zo dat het nét onderscheid geeft aan het boek, ik kan het eindeloos navullen met nieuwe boekblokken… Ojá, en dit vind ik helemaal super: het boek kan helemaal plat open liggen – geen halve krabbels in de marges, maar gewoon de volle breedte gebruiken terwijl je hand ontspannen op het papier kan rusten. Het mag duidelijk zijn: ik houd van mijn Lecce!

  Het formaat: het is een groter notitieboek van leer

  Een van de redenen waarom ik het boek niet alleen mooi, maar ook heel praktisch en zeer geschikt vind voor zakelijk gebruik, is dat het een groter formaat heeft. De boekblokken zijn ongeveer A5 en de lederen omslag is dan nog wat groter, omdat het boekblok daarín moet passen. Hierdoor heb ik altijd genoeg ruimtes voor allerlei thema’s, of ik nu wil schrijven of juist een schets nodig heb om toe te lichten wat ik bedoel.

  Dat was het! Ik weet dat het notitieboek meer kost dan bijvoorbeeld een Amalfi notitieboek, dat ook van leer is, maar het verschil verklaart de prijs. Het allerwaardevolste vind ik dat het een navulbaar opschrijfboek is met een kaft die generaties lang mee zal gaan. Dit is geen boek dat verslijt, verkleurd of vergaat: ik ben ervan overtuigd dat mijn kleinkinderen het nog zullen kunnen gaan gebruiken.

 • Mijn Rotring Artpen Werkt Niet: Wat Kan Ik Doen?

  Eerder vandaag had ik een probleem met mijn nieuwe Rotring Artpen. Ik had er net de allereerste vulling in gedaan en ik merkte al meteen dat de penpunt over het papier kraste, in plaats van dat hij met de inkt mee vloeide over het papier. Na veel proberen en een flinke zoektocht op internet, heb ik de oplossing gevonden. Mocht je op hetzelfde probleem gestuit zijn: in deze post vind je mijn oplossing!

  Eerste reactie (juist níet doen!): duwen op de penpunt

  Toen de Art Pen droog over mijn Nuuna-papier kraste, was mijn eerste neiging om harder te gaan duwen. Ik hoopte dat hiermee de inkt op gang zou gaan komen, maar toen ik daarmee begon bedacht ik me dat het nooit goed is op een penpunt te duwen, of het nu van een kalligrafiepen of een vulpen is. Niet doen dus! Vervolgens kwam ik op een idee uit mijn kindertijd: als een van mijn kleurstiften bijna op was, doopte ik hem even in water en kon ik, al was de kleur dan wat verdund, weer even verder kleuren. Dus ik doopte de penpunt in wat water en merkte dat de inkt eerst wat waterig, maar toch, ging vloeien. Tot hij er weer mee op hield. Dit begon frustrerend te worden! (Mocht je de penpunt toch even in water hebben gehouden, droog hem daarna weer goed. Het is weliswaar roestvrij staal, maar neem liever het zekere voor het onzekere en verzorg je penpunt altijd goed. Zo kun je er langer mee doen.)

  Tweede reactie: schrijftechniek verbeteren

  Mijn tweede reactie was: ah, het ligt vast aan mij. Ik probeerde verschillende houdingen, die allemaal opbouwden tot een enorme kramp in mijn pols en vingers. Toen dacht ik eraan de penpunt met een andere hoek op het papier te houden, dit leek echt wel verschil te maken. Echter, op willekeurige momenten, terwijl ik de hoek van de pen ten opzichte van mijn Nuuna schrift niet draaide, kraste de punt weer over het papier. Uiteindelijk ging ik toch maar op internet zoeken.

  De oplossing: de inkt een handje helpen door de penpunt te vloeien

  De oplossing was zo gemakkelijk nog niet te vinden: veel van de blogposts die helpen bij een verstopte Rotring Artpen, hebben het over een verstopping wanneer de inkt in de pen(punt) is opgedroogd en de inkt hierdoor niet meer vloeit. Maar ik heb een nieuwe kalligrafiepen en juist dan werkt hij al niet. Uiteindelijk zag ik op een blog over vulpennen een opmerking die mijn Art Pen op gang geholpen heeft. Pak een stuk papier dat dik is (of meerdere vellen papier op elkaar) en schroef de achterkant van de pen van de houder af. Houd je penpunt goed boven het opvangpapier en knijp zachtjes in de inkt cartridge. Voer de druk langzaam op als je nog geen druppel inkt ziet verschijnen. Wat je wilt, is dat er een goede druppel inkt *plop* voor je op het papier landt.

  Mijn Art Pen schrijft weer!

  Mijn Artpen schrijft nu weer en ik heb geen problemen meer ondervonden. Ik ga erop los kalligraferen en ik hoop dat ik gewoon even pech had en niemand anders dit probleem heeft. Mocht het wel zo zijn: het voelt even frustrerend ondertussen, maar zodra hij schrijft, kalligrafeert het ontzettend fijn! De penpunt glijdt nu over de pagina's van mijn mooie Nuuna boek en de inktkleur is heel mooi diep zwart.

  Veel schrijfplezier allemaal!

 • Hoe Opschrijven Helpt om je Stress Weg te Nemen

  Tijdens een periode waarin ik veel stress (in mijn hoofd) had, kwam ik erachter dat er een manier is om heel snel rust te brengen aan mijzelf. Het is een techniek die ik nu elke keer gebruik wanneer ik het gevoel heb dat mijn hoofd (een beetje) volloopt, en het werkt elke keer! In dit blog zal ik het met jullie delen.

  Stress: je overziet het niet meer

  Wat er vaak gebeurt als je stress ervaart, is dat er in je hoofd allerlei zaken door elkaar lopen. Je overziet niet meer wat je allemaal moet doen en al helemaal niet hóe je dat ooit voor elkaar moet krijgen. Het kan allemaal even teveel zijn en niets lukt. Pen en papier hebben mij meer dan eens snel alweer goed laten voelen!

  Kaf van het koren scheiden

  Wat doe ik dan in zo'n situatie? Ik maak 2 kolommen op papier (vaak 1 op de linkerhelft en 1 op de rechterhelft). Boven de linker zet ik: tijdsgebonden. Boven de rechter zet ik: niet tijdsgebonden. Dan begin ik simpelweg met noteren: alle taken die voor een bepaalde dag of tijd afmoeten gaan in de linkerkolom. Alles wat ik in mijn hoofd heb en mij druk geeft, maar helemaal geen einddatum heeft, zet ik in de rechter. Alleen dit proces van het laten vloeien van mijn gedachten op papier geeft al zoveel ruimte! Je hoeft namelijk niet alles meer vast te houden, te ónthouden, zodat je niets vergeet: het papier houdt het voor je vast. Een last glijdt zo van je schouders.

  De kolommen nog eens overlezen

  Nu ga je de kolommen, en vooral de linker kolom, nog eens overlezen. Staan hier nog taken tussen waarvan je tegen jezelf zegt dat ze een einddatum hebben, maar de wereld vast nog doordraait wanneer je deze over een week of 2 doet? Hoppa, weg ermee: doorstrepen en opschrijven in de rechter kolom. Achter of voor de taken in de linkerkolom zet je de datum dat het uiterlijk af moet zijn. Als je geen datum uit je hoofd weet of in een mail terug kunt vinden, maar hem zelf probeert te 'plannen' in je hoofd, weet je dat er geen einddatum aan zit.

  Het resultaat

  Wat je zult ontdekken, is dat de linkerkolom altijd vrij kort is in verhouding met alle stress die je in je hoofd hebt gehad! Het is vrij behapbaar wat er écht moet gebeuren, waar je je in dit moment wérkelijk mee bezig mag houden. De rest is gewoon effe niet zo belangrijk. Dit besef maakt zoveel capaciteit en plezier in je dag vrij! Wat ik nu meestal doe is even een rondje buiten gaan wandelen of even wat andere fysieke beweging opzoeken, om mijn hoofd even helemaal leeg te maken en mezelf de kans te geven weer perspectief te voelen. Nu kun je weer fris en fruitig en vooral met je oog op het doel verder!

  Notitieboeken die hiervoor geschikt zijn

  Bijna alle notitieboeken van Schrijfwinkel.com zijn geschikt voor deze mentale oefening. Maar er zijn er een paar die ik er heel graag voor gebruik. Dat is allereerst een Nuuna bulletjournal. Met de puntjes in het papier kun je gemakkelijk opsommingen maken en structuur aanbrengen in je kolommen: lang leve het Nuuna-papier bij het structureren van gedachten! Het andere notitieboek dat ik hier graag voor gebruik is van leer: het is het Medea Leren Notitieboek met lijntjes. De buitenkant van het boek (het bewerkte leer met de bloemetjesvormen en het goud) maken dat ik al meteen het gevoel krijg alles licht en met een grote portie vrolijkheid te nemen!

  Dat was mijn methode om mijn hoofd weer tot rust te brengen wanneer hij vol zit! Doe jij ook zoiets of heb jij ook baat bij het schrijven van je gedachten wanneer je even volloopt? Ik ben benieuwd! Laat gerust hieronder een berichtje achter om het ons te laten weten!

 • Het Verhaal van Onze Leren Notitieboeken

  Bij Schrijfwinkel.com hebben we het ons tot doel gemaakt om de mooiste notitieboeken en het meest unieke schrijfgerei te verzamelen van over de hele wereld. Handgemaakte, duurzame schrijfboeken, zoals gastenboeken, notitieboeken, dagboeken en fotoalbums, maar ook design pennen en pennen voor kalligrafie. Een van onze favoriete producten zijn de leren notitieboeken. En dit is een ode aan deze prachtige schrijfproducten.

  Toen wij voor het eerst een leren boek zagen zoals wij ze in Schrijfwinkel.com aan jullie aanbieden, waren we helemaal overdonderd. Om deze te vinden, hebben we heel veel geschift: wij kiezen alleen een leren notebook wanneer wij er zelf ook in zouden schrijven! Het leer van de luxe Italiaans lederen notitieboeken zijn allemaal bewerkt met de hand, het papier is gemaakt door het met de hand te scheppen en het leer en het papier zijn met de hand gebonden.

  Meteen toen we ze voor het eerst oppakten, voelden en roken we de kwaliteit. Het leer is handgemaakt en duurzaam en dit zie en ruik je: alleen de beste kwaliteit leer komt in Schrijfwinkel.com terecht. Wij vonden het meteen heel bijzonder: de geur komt je tegemoet (die zwakt sterk af hoe langer je het notitieboek gebruikt) en je voelt de zachtheid maar sterkte van het leer. Met de sterkte bedoelen we dat je merkt dat het notitieboek buigzaam kan zijn, maar zo stevig dat het nooit zal scheuren of iets dergelijks. En als het een notitieboek met een harde leren kaft is, voel je juist de zachtheid van het leer op het harde karton waarop het bevestigd is.

  Sommige van onze leren notitieboeken zijn een notitieboek met koord. Wij zijn erachter: als je aan een leren schrijfboek denkt, denk je vaak ook aan een leren notitieboek met omslagkoord. Zo’n leren bandje is heel typisch en maakt de notitieboekjes juist uniek en bijzonder.

  Bij onze keuze letten we er altijd op dat we verschillende formaten kiezen. Want wij hebben in onze eigen schrijfervaring gemerkt: voor ieder doel gebruik je graag een ander formaat notitieboek. Een A5 leren notitieboek bijvoorbeeld, gebruiken we juist wanneer het gemakkelijk mee moet gaan in onze tas op reis. In onze leren notebooks die meer richting A4 gaan, schrijven we wanneer we er thuis in tekenen, brainstormen of grote plannen in schrijven. En de echte grote leren notitieboeken zijn meer voor speciale gelegenheden met gasten, zoals wanneer je het als een gastenboek gebruikt, of een fotoalbum.

  Wij zijn apetrots op onze prachtige leren notitieboeken: we schrijven er dolgraag in. En dat is precies onze selectie: alleen de aller mooiste, meest speciale en unieke leren notitieboeken komen in Schrijfwinkel.com – dat zijn de notitieboeken waar wij ook zelf in willen schrijven. Ze liggen naast ons en ‘roepen’ steeds maar weer om beschreven te worden. We kunnen het niet laten: ze zijn te mooi om te laten liggen…

 • Leren Notitieboeken van Schrijfwinkel.com: Het Verhaal

  Bij Schrijfwinkel.com hebben we het ons tot doel gemaakt om de mooiste notitieboeken en het meest unieke schrijfgerei te verzamelen van over de hele wereld. Handgemaakte, duurzame schrijfboeken, zoals gastenboeken, notitieboeken, dagboeken en fotoalbums, maar ook design pennen en pennen voor kalligrafie. Een van onze favoriete producten zijn de leren notitieboeken. En dit is een ode aan deze prachtige schrijfproducten.

  Luxe lederen notitieboeken

  Toen wij voor het eerst een leren boek zagen zoals wij ze in Schrijfwinkel.com aan jullie aanbieden, waren we helemaal overdonderd. Om deze te vinden, hebben we heel veel geschift: wij kiezen alleen een leren notebook wanneer wij er zelf ook in zouden schrijven! Het leer van de luxe Italiaans lederen notitieboeken zijn allemaal bewerkt met de hand, het papier is gemaakt door het met de hand te scheppen en het leer en het papier zijn met de hand gebonden.

  Bijzonder leer

  Meteen toen we ze voor het eerst oppakten, voelden en roken we de kwaliteit. Het leer is handgemaakt en duurzaam en dit zie en ruik je: alleen de beste kwaliteit leer komt in Schrijfwinkel.com terecht. Wij vonden het meteen heel bijzonder: de geur komt je tegemoet (die zwakt sterk af hoe langer je het notitieboek gebruikt) en je voelt de zachtheid maar sterkte van het leer. Met de sterkte bedoelen we dat je merkt dat het notitieboek buigzaam kan zijn, maar zo stevig dat het nooit zal scheuren of iets dergelijks. En als het een notitieboek met een harde leren kaft is, voel je juist de zachtheid van het leer op het harde karton waarop het bevestigd is.

  Met omslagkoord

  Sommige van onze leren notitieboeken zijn een notitieboek met koord. Wij zijn erachter: als je aan een leren schrijfboek denkt, denk je vaak ook aan een leren notitieboek met omslagkoord. Zo’n leren bandje is heel typisch en maakt de notitieboekjes juist uniek en bijzonder.

  Verschillende formaten

  Bij onze keuze letten we er altijd op dat we verschillende formaten kiezen. Want wij hebben in onze eigen schrijfervaring gemerkt: voor ieder doel gebruik je graag een ander formaat notitieboek. Een A5 leren notitieboek bijvoorbeeld, gebruiken we juist wanneer het gemakkelijk mee moet gaan in onze tas op reis. In onze leren notebooks die meer richting A4 gaan, schrijven we wanneer we er thuis in tekenen, brainstormen of grote plannen in schrijven. En de echte grote leren notitieboeken zijn meer voor speciale gelegenheden met gasten, zoals wanneer je het als een gastenboek gebruikt, of een fotoalbum.

  Te speciaal om te laten liggen
  Wij zijn beretrots op onze prachtige leren notitieboeken: we schrijven er dolgraag in. En dat is precies ons criterium: alleen de aller mooiste, meest speciale en unieke leren notitieboeken komen in Schrijfwinkel.com – dat zijn precies de notitieboeken waar wij ook zelf in willen schrijven. Ze liggen naast ons en ‘roepen’ steeds maar weer om beschreven te worden. We kunnen het niet laten: ze zijn te mooi om te laten liggen…

 • Leren fotoalbum van de maand: Milano

  Wanneer je op zoek bent naar een mooi fotoalbum van leer, kun je kiezen uit veel verschillende soorten. Groot, klein, quadratisch, ouderwets (nostalgisch ;-) ), luxe of juist speciaal voor een gelegenheid, zoals voor jullie trouwen. In deze blogpost lichten wij het Milano leren fotoalbum uit, een bijzonder album om al jullie herinneringen en mooiste momenten voor eeuwig in vast te leggen.

  Groot of middelgroot fotoalbum

  Het Milano fotoboek springt direct in het oog door zijn zachte, maar ontzettend stevige en vrij dikke kaft van luxe leder. Als je het vast hebt, voel je de stugheid van het zorgvuldig bewerkte en gesneden leer. Ook de grootte van het album is bijzonder. Je kunt kiezen voor het formaat Groot: zo is het album 24 x 30 cm. Dit is bijna vierkant en geeft een fijne ruimte om jullie mooie herinneringen op vast te leggen. Het middelgrote album is 21 x 24 cm: dit is vrijwel quadratisch en een heel prettig formaat om de mooiste foto's op te plakken.

  Gevuld met fotopapier en tussenvellen

  Gelijk wanneer je dit foto-album vast hebt, voel je de zwaarte: het is gevuld met hoogwaardig en zuurvrij papier met een hoog grammage. In normale taal betekent dat: je hebt een album vast met prachtig en stevig papier van de allerbeste kwaliteit! Je zou het speciale fotopapier haast aanzien voor velletjes dun karton, zo stevig is het, alleen dan met een prachtige ivoorkleurige teint en een subtiele papierstructuur. Dit fotopapier is een prachtige achtergrond voor de beelden en foto's van jullie bijzonderste momenten. Tussen deze luxe papieren bladzijden vind je de tussenvellen, die dienen ter bescherming van de foto's. Maar niet alleen doen ze dat: ook geven ze een luxe finishing aan de uitstraling van dit heel mooie fotoalbum.

  Fotoalbum voor jullie huwelijk

  Het Milano foto album is een erg mooi en bijzonder fotoalbum dat door zijn hoge kwaliteit van leer, binding en papier generaties meegaat. Daarom is het een prachtig trouwalbum: een bundeling van jullie huwelijksdag om voor altijd in terug te kijken. Deze dag verdient het mooiste herinneringenboek.

  Ben je inmiddels benieuwd naar het Milano fotoalbum van leer? Je kunt hem vinden in cognackleur (het grote album) en lichtbruine kleur (het middelgrote fotoboek). Ook kun je natuurlijk een kijkje nemen op de pagina met alle fotoalbums van leer van Schrijfwinkel.com!

 • Schrijven in Amsterdam: waar ik dat graag doe

  Ik probeer regelmatig een cafeetje of andere fijne plek in Amsterdam uit om te schrijven. Niet op mijn werkplek en niet thuis: gewoon even op een heel andere plek met heel andere gedachten. Daar ga ik dan heen om een uurtje of twee van me af te schrijven: gewoon wat er in me opkomt. De ene keer zijn het ideeën en inspiratie; de andere keer schrijf ik een happy memory op om nooit meer te vergeten. Bij sommige plekjes kom ik graag terug. Die deel ik nu met jullie!

  Café Binnen

  Dit café zit op de grens van Zuid en de Pijp en het is vooral op zondagochtend heerlijk rustig. Wat stelletjes en andere locals zitten er te ontbijten, rond een uur of 11 komen er wat toeristen hun ontbijtje voor de nieuwe dag nemen - en de meneer van de bediening maakt altijd even een vriendelijk praatje. Bij dit café heb je een tafeltje voor jezelf, en kun je heerlijk rustig schrijven met fijne muziek op de achtergrond (de ene keer zijn het de 80's, de andere keer een vette jazzplaat).

  In het gras van het Vondelpark

  Schijnt de zon? Pik dan een stukje gras in het Vondelpark in, vooral niet op de velden waar iedereen zit, maar op de kleine strips gras aan de linkerzijde van de weg vanuit het Centrum gezien. Rechtop tegen een boom, je pen in de mond (ik weet het, ik moet het afleren), en lekker van je afkijken: de ideeën en gedachten stromen als vanzelf op het papier!

  Louis Amsterdam

  Dan heb je nog Louis op de Singel. Als je niet tijdens borrel- en lunch- of dinertijden komt, kun je hier heerlijk rustig schrijven aan een tafeltje in dit mooie café / restaurant. Ik krijg altijd inspiratie als ik hier zit en ze hebben hier allemaal lekkere hapjes om tussendoor van te snacken ;)

  Heb jij plekjes, in of buiten Amsterdam, waar jij graag schrijft? Wij zijn erg benieuwd!

 • Schoonschrijven: wat is dat?

  Schoonschrijven, de naam zegt het al, draait om het schone schrijven. Letterlijk vertaald betekent het dus het netjes schrijven, het handschrift zoals we het in groep 3 leerden. Vrij vertaald, echter, wordt het vaak gebruikt om de kunst van kalligrafie te omschrijven.

  Arabische, Chinese en Japanse kalligrafie

  Vooral in het huidige schrift van de Arabische, de Chinese en de Japanse taal zie je het schoonschrijven nog duidelijk. Deze talen kennen een prachtig en sierlijk schrift, waarbij de tekens met veel zorg en zorgvuldige handbewegingen worden overgedragen aan het papier.

  Hand-oog coördinatie

  Bij schoonschrijven is de hand-oog coördinatie ultiem: de tekens worden stuk voor stuk een soort kunstwerkje dat je uitvoert. Zo stel je ze met veel zorg samen en worden de woorden veel bewuster in je hersenen verwerkt. Dit maakt dat je, wat je vastlegt, veel beter onthoudt. Daarnaast ga je zo op in het maken van het schoonschrift, dat je een soort flow-ervaring kunt krijgen: je gaat ergens zo op in, dat je de rest van de wereld vergeet. Dit kan heel ontspannend zijn.

  Kalligrafie alfabet

  Om te kunnen schoonschrijven met een kalligrafie pen, is het heel handig om toe oefenen met een kalligrafie alfabet. Vooral voor beginners is het handig om een kalligrafie set aan te schaffen, waar je vaak ook een rolletje papier in vindt met daarop de voorbeelden van letters uit het alfabet. Deze kun je natekenen en zo oefen je jouw schoonschrift.

  Ben je na deze blog benieuwd geraakt naar schoonschrijven en zou je zelf wel eens kalligrafie willen proberen? Bekijk dan de kalligrafie sets, kalligrafie pennen, en de verschillende soorten kalligrafie papier die je bij Schrijfwinkel.com kunt kopen.

 • Een gastenboek voor jullie bruiloft kopen: hoe kies je die?

  Het is bijna zover: jullie bruiloft komt eraan. De meeste dingen zijn geregeld en dan bedenk je het: een speciaal gastenboek zou wel erg mooi zijn! Als je googelt, zie je vele soorten en maten. Waar kun je uit kiezen en hoe vind je het gastenboek dat bij jullie bruiloft past?

  Een origineel gastenboek

  Wanneer je een gastenboek voor jullie trouwerij wilt bestellen, mag het zeker een origineel gastenboek zijn. Wat maakt het uniek? Dat komt door onder meer de bewerkingen op de kaft, de dikte en structuur van het papier en de vorm en grootte van het receptieboek.

  Receptieboek of gastenboek: is er een verschil?

  Er is geen verschil in een receptieboek of gastenboek: beide kun je gebruiken op jullie bruiloft. De naam ‘receptieboek’ komt van het neerleggen van het gastenboek bij de receptie van de huwelijksdag. Het is en blijft echter een gasten boek: een blanco opschrijfboek (soms met geprinte vakjes) waarin jullie gasten hun mooiste herinneringen, wensen en dromen voor het jullie als echtpaar kunnen opschrijven.

  Omslag van het gastenboek

  Bij Schrijfwinkel.com kun je kiezen uit verschillende kaften van de gastenboeken wanneer je gaat trouwen: van een wit lederen gastenboek, tot een witte omslag met stof (zoals satijn). Van gastenboeken met bloemenbewerking, tot een receptieboek dat is afgezet met glinsterende kraaltjes. Maar ook een alternatief Wicca stijl gastenboek en een boek van diepzwart leer behoren tot de mogelijkheden!

  Papier in het boekblok

  Het papier is een van de belangrijke keuzes bij het kiezen van een gastenboek. Immers: hierop schrijven jullie bruiloftsgasten en het is belangrijk dat zij fijn kunnen schrijven, zodat ze graag een mooie wens of herinnering achter laten. Grofweg kun je tussen twee soorten papier kiezen: handgeschept en machinaal vervaardigd papier. Handgeschept is grover van structuur, wat dikker en vaak niet recht afgesneden langs de kantjes (juist wat pluizig en zacht: dat voelt erg fijn). Machinaal vervaardigd papier is egaler en perfect afgesneden. Zo weet je precies wat je krijgt. Het is net wat je zelf mooier vindt!

  De vorm en grootte van het gastenboek

  Ten slotte kun je letten op de vorm en de grootte van het gastenboek voor jullie bruiloft: wil je juist een enorm en retro gastenboek dat direct opvalt? Of ga je liever voor een gastenboek dat gemaakt is in hartvorm? De meeste gastenboeken zijn rechthoekig in landschapsmodus (liggend en breed), maar er is voor ieder wat wils!

  Wij hopen dat we je met deze blogpost wat op weg hebben kunnen helpen bij jouw zoektocht naar een mooi en uniek gastenboek voor jullie bruiloft!

 • Kalligrafie set van de maand: Legno kroontjespen met inktpot

  Wanneer je op zoek bent naar een bijzonder en uniek cadeau, kunnen wij je altijd inspireren. Zo ook met de Legno kalligrafeerset: dit is een prachtig schrijfcadeau voor diegene die houdt van schrijven of schetsen met inkt!

  Wat vind je allemaal in de Legno cadeauset? Allereerst de prachtige en met de hand bewerkte houten kroontjespen. Het metalen handvat is zo gemaakt dat deze kalligrafiepen fijn in je hand ligt. Het metaal is bewerkt met een fleur de lis en bewerkingen voor een ergonomische grip. De penpunt van staal is buigzaam en zo gemaakt dat de inkt zachtjes op je papier vloeit.

  Ook vind je in deze schrijfset een luxe inktpot. Dit potje is gevuld met zwarte Pelikan inkt: een inkt van de hoogste kwaliteit en met een diepzwarte kleur. Het handige aan deze inktpot is dat er een pennenhouder aan vast is gemaakt: het metaal is op zo een manier aan het glas bevestigd dat je jouw kroontjespen erin kunt zetten wanneer je er even niet mee schrijft. Dit zorgt ook voor een prachtige uitstraling op je schrijftafel!

  Al deze schrijfwaren komen in een mooi vierkant geschenkdoosje, waarin je ook een briefje vindt met de historie van het kalligraferen. Zo kun je je er helemaal in verplaatsen en geïnspireerd beginnen met schrijven met jouw nieuwe kroontjespen!

  Dit cadeau is perfect geschikt als afstudeercadeau, of juist als mooie schrijfset bij een gastenboek op jullie trouwdag. Ook als diegene erg van schrijven of prachtige authentieke dingen houdt, is het een mooi cadeau voor zijn of haar verjaardag. En als je er stiekem zelf verliefd op bent, dan doe je hem toch mooi aan jezelf cadeau? ;-)

Bezig met laden...